От вота в чужбина най-голяма е подкрепата за Има такъв народ

...
От вота в чужбина най-голяма е подкрепата за Има такъв народ
Коментари Харесай

Има такъв народ е лидер при вота в чужбина

От вота в чужбина най-голяма е поддръжката за " ИТН " (29.83%) и " Демократична България " (16,81%), следвани от Движение за права и свободи (14,66%). Това излиза наяве от данните, оповестени на уеб страницата на ЦИК, при обработени 86.88% СИК протоколи. Коалицията ГЕРБ-СДС събира 8.73%, " Възраждане " 7.21%, Българска социалистическа партия 6,58%, БНО 5,28%, " Изправи се! Мутри вън! " е с 4,27%, а Вътрешна македонска революционна организация едвам 1.59%.  Данните са настоящи към 07:30 часа през днешния ден. 

В Съединени американски щати изборният ден в най-западните щати завърши рано тази заран българско време. В региона на Маями са дали своят вот към 329 души, в региона на Сейнт Питърсбърг са дали своят вот към 350, в региона на Джаксънвил изборната интензивност е същата, сочат данни от СИК, оповестени от Нова телевизия. 

Българи от Сан Антонио, където няма изборна секция, са се оплакали, че би трябвало да пътуват към 4 часа, с цел да дадат своя избор. Те са останали недоволни от обстоятелството, че не могат да дадат своя избор. Наши сънародници в Нейпълс също не са съумели да гласоподават, защото им е отказано разкриване на изборна секция. Подобен проблем има и в редица други градове в Щатите. 

" Очаква се изборната интензивност на българите в Щатите да е рекордна. Само в Чикаго са дали своят вот над 3000 души в 5 секции. На изборите през 2017 година в града са дали своят вот малко над 1700 души ", разяснява за bTV Ясен Дараков от Чикаго. По думите му, хората са чакали сред 30 минути и един час. По предварителни данни двете водещи политически сили са " Има такъв народ " и " Демократична България ". 

4707 българи гласоподаваха през вчерашния ден във Франция . Това е с 1000 повече от гласувалите на предходните парламентарни избори, разяснява за bTV Десислава Минчева. Според информация от късно нощес на наблюдаващите в другите секции, която към момента не е публична, в градовете Париж, Нант и Гренобъл печели " Демократична България ". В градовете Марсилия, Лион и Лил пък печели " ИТН ".

Все още не са признати всички протоколи от Бурса в ЦИК и членовете на изборната комисия, която се намира в консулството, не престават да чакат към този момент 24 часа в една от секциите. Председателят на секционната комисия Танер Чауш изясни за bTV, че такова закъснение има за първи път. " Само от една секция в Бурса документите са признати и обработени ", сподели той. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР